Logo SSF, Social Sans Frontières
Bienvenue à SSF
  Agrandir la taille des caractères   Réduire la taille des caractères  

Prezentarea asociaţiei

Social Sans Frontières este o asociaţie cu vocaţie internaţională. Ea are sediul la Strasbourg, 6, rue d’Or. Statutul ei este depus la Instanţa Tribunalului din Strasbourg. Asociaţia a fost creată pe 15 martie 1998 în Kehl (Germania), de către membri francezi, germani şi unguri, sub patronarea doamnei Marie-Hélène Gillig, pe atunci Adjunctă a Primăriei din Strasbourg, însărcinată cu Departamentul Social, apoi deputată în Parlamentul European şi a domnului profesor Marc Berthel, responsabil de Departamentul Geriatrie al Clinicilor Universitare din Strasbourg.

Obiectiv:
Asociaţia noastră are ca obiectiv promovarea şi dezvoltarea de activităţi sociale şi culturale în ţările membre şi non-membre ale Uniunii Europene.
În acest sens, ea are ca misiune mai ales:
-    să colaboreze la pregătirea adeziunii ţărilor din Europa Centrală şi de Est la Uniunea Europeană, cât şi la armonizarea juridică în domeniul social.
Acest punct a fost atins în anii trecuţi prin intrarea Ungariei şi a Poloniei, apoi şi a României în Uniunea Europeană.
-    să elaboreze o cartă privind calitatea instituţiilor şi serviciilor din sectoarele social şi medico-social.
-    să faciliteze şi să organizeze schimburi interprofesionale, interinstituţionale şi schimburi între beneficiarii acţiunii sociale din domeniile: copilărie, persoane cu handicap, persoame cu dificultăţi sociale, persoane vârstnice.

Mijloace:
-    Participarea tuturor partenerilor având această vocaţie la punerea în practică şi la recunoaşterea formărilor iniţiale şi continue a responsabililor, a profesioniştilor, a formatorilor profesioniştilor şi a voluntarilor.
-    Promovarea cercetării împreună cu diferiţi parteneri europeni: asociaţii de directori, universităţi, institute de formare din sectorul social etc.
-    Pilotarea unor studii la cererea organismelor publice sau private din sectoarele social şi medico-social, psihopedagogic şi cultural, cerere exprimată de instanţele europene, naţionale sau de colectivităţi teritoriale.
-    Dezvoltarea schimbului de informaţii şi de lucrări, promovarea mijloacelor de comunicare între diferitele sectoare care fac obiectul acţiunilor asociaţiei.
-    Organizarea întânirilor, colocviilor naţionale şi internaţionale pe teme de acţiune socială, medico-socială şi culturală.
-    Sprijinirea acţiunilor privind învăţarea limbilor străine pentru a facilita schimburile interprofesionale şi promovarea unei cunoaşteri mai bune a culturii ţărilor partenere.
-    Crearea spaţiilor pentru manifestări culturale, de timp liber, de către un singur organism sau în colaborare cu alte organisme.

Ţări asociate:
Asociaţii provin din instituţii din mai multe ţări: Franţa, Germania, Marea Britanie, Ungaria, Italia, Polonia, România.